NIEUWE DEERHOUND STANDAARD!!

scannen0003Nieuwe Deerhound Standaard.

 

Omdat ik bezig ben de Deerhound standaard met foto’s en uitleg klaar te maken voor mijn website en omdat de Deerhound Club bezig is met het Verenigingsfokreglement, kwam het zomaar in me op om op de site van de FCI te kijken of de standaard in mijn bezit van 1998 nog correct is. Daar ik als keurmeester dit regelmatig check van alle windhondrassen, wist ik voor 99,9% zeker dat de standaard van 1998 nog gold maar wie schetst mijn verbazing als ik na het openen van de betreffende pagina op de FCI-site, een andere datum zie staan bij de Deerhound standaard!!!!

Na openen, afdrukken en vergelijken blijkt er een wel zeer merkwaardige wijziging in te staan naast de reeds bij alle andere standaarden toegevoegde welzijn en gezondheidsregels. De haarlengte is veranderd!! Van de oorspronkelijke “7 tot 10 centimeter” is het veranderd in “8 tot 10 centimeter”. Waar dit vandaan komt en waar dit goed voor is, is mij een raadsel, dat ga ik nog even navragen in Engeland.

Wat ik wel een nuttige toevoeging vind, is ” …and on its ability to perform its traditional work”. Het enige probleem hierbij is dat er haast geen keurmeester is die ooit een Deerhound ECHT heeft zien werken!

Comments are closed.

Archieven