Ch. Craffitsh O’Cockaigne

           Ch. Craffitsh O’Cockaigne

 

Geboren:   20-04-2005

 

Overleden: 15-12-2011 aan Osteosarcoom (botkanker).

 

 

 

 

Craffitsh is op jonge leeftijd, tijdens een coursingtraining, een aantal keren over de kop geslagen en vond het hierna geen leuk spelletje meer. Af en toe deed hij het wel en liep dan de sterren van de hemel maar nadat hij een keer het touw om zijn achterpoten had gekregen was het helemaal afgelopen.

 

 

Hij was wel een echte showbink. De volgende titels mogen bij zijn naam staan: Nederlands -, Internationaal -, Deens -, Luxemburgs -, Zweeds en Belgisch Kampioen, Luxemburgs Jeugd Kampioen, Jugend Winner Donaueschingen ’06, Jahrhundert Jugend Sieger ’06, Winner ’06, Eurosighthound Winner ’07 en KBWC Winner ’07.

Zowel in 2007 als 2009 werd Craffitsh derde in de Openklas op Crufts en op de Wereldtentoonstelling in Stockholm (2008) mocht hij het CAC en Reserve CACIB ontvangen.

 

Hij  is 36 keer uitgebracht en behaalde: 4 x VB, 24 x 1U, 1 x 2U, 1 x 3U, 1 x 4U, 3 x 1ZG, 1 x 2ZG, 1 x ZG, 14 x CAC, 7 x CACIB, 6 x RCAC, 2 x RCACIB, 2 x JBOB en 2 x BOB.

 

 

Begin 2010 was zijn showcarriere afgelopen nadat ik hem heb moeten laten castreren.

 

Craffitsh was niet de gemakkelijkste qua karakter. Hij probeerde altijd de grenzen te verleggen en vond het heerlijk om, net als zijn moeder Amy, honden op te jagen. Hij heeft echter nooit gevochten of een andere hond beschadigd maar door zijn enorme grootte (89 cm schofthoogte) schrok altijd iedereen van hem en het leek wel of hij juist daar vreselijk van genoot! In de roedel, ook met andere reuen, was het nooit een probleem en hij kon ook heel intens met je knuffelen.

 

 

Craffitsh was een broer van  Crantiffic Argaï (overleden aan levershunt), Cala (overleden aan een maagtorsie) en Cwillyaigne (overleden tijdens kaakoperatie).

 

c14Er is met Craffitsh niet gefokt.

 

 

Archieven