Waar het toe kan leiden.

Door ons leven met de Deerhounds zijn een aantal andere hobby’s ontstaan. Simon is zich gaan richten op de coursing; hij is Internationaal Coursing Jury, legt regelmatig een parcours uit, rijdt de haas uit en haalt de haas binnen. Zodoende is hij ook actief bezig gedurende de vele weekenden dat wij met de Deerhounds naar coursingwedstrijden in binnen- en buitenland zijn.

Hij heeft zelfs als “flagman” gefungeerd tijdens een live-coursing in Schotland.

Dit houdt in dat hij de rode of de witte vlag moest opsteken nadat de jury door had gegeven welke Deerhound er had gewonnen, om het aan de deelnemers kenbaar te maken.

Simon als "flagman" tijdens een live-coursing op de Moors van Lochindorb

Simon als “flagman” tijdens een live-coursing op de Moors van Lochindorb

 

Sinds 2000 organiseren wij aanvankelijk met Nelli Bildstein, Henk Ros, Henriëtte van Bodengraven en Chris Bekker, een paar keer per jaar een coursingdag. Vervolgens hebben we dit een aantal jaren gedaan met Jacqueline en Gert-Jan Lagarde en momenteel zijn Maarten en Monique Colbers onze partners. Dit vindt iedere keer op een andere, zo natuurlijk mogelijke locatie plaats. Men kan zijn “hound” alleen laten lopen of met meerdere tegelijk, een klein stukje of het hele parcours wat meestal iets langer dan 1000 meter is. Het is absoluut niet in competitie verband, het plezierig bezig zijn met de “hound” en een gezellige dag staan voorop.  Men mag op uitnodiging deelnemen aan deze CC2000 feestjes. (CC staat voor Casual Coursing)

7 Afghanen aan de start!

Ik ben jaren geleden begonnen met het creëren van windhondenbeeldjes uit klei. In eerst instantie natuurlijk Deerhounds maar intussen alle windhonden. Deze keramiek beeldjes zijn uniek daar er niet gegoten wordt. Ik maak onder andere klokken, boekensteunen, broches, liggende en zittende “hounds”.


Op de foto’s gedeeltelijke nog ongeglazuurde modellen. De laatste jaren gebruik ik alleen nog metaalglazuren, oud zilver-, brons- of koperglazuur.

 

Tevens ben ik sinds 1999 exterieur keurmeester van de Deerhound, sinds 2008 van de gehele windhondengroep, vanaf maart 2014 van de Pharaohound, Cirnecco dell’Etna, Podenco Canario, Podenco Ibicenco (alle variëteiten) en de Podengo Protuguês (alle variëteiten) en sinds 2015 mag ik ook de Kritikos Lagonikos, Podenco Andaluz, Silken Windsprite en de Taigan keuren.

 

Archieven