Een tweede leven voor de marmeren voetjes van de bekers.

IMG_1094 - kopieMarmeren voetjes.

Vindt u het ook altijd zonde om de bekers die u niet meer weg kan geven omdat ze beschadigd zijn, weg te gooien? Geef de verschillende onderdelen een tweede leven door de bekers te slopen. De metalen schroefdraad, ringen, bouten en moeren kunt u bewaren, ze komen altijd wel eens van pas, of geef ze aan die handige buurman die altijd aan het klussen is. Maar met de marmeren voetjes kan je hele leuke dingen doen! Ik heb ze verwerkt in mijn terras. Mijn terras is één groot mozaïek. Het bestaat uit de meest uiteen lopende soorten, kleuren, maten, vormen, diktes, geglazuurde en ongeglazuurde stenen, tegels en plavuizen. Als ik ergens een steen zie liggen die ik kan gebruiken, gaat ie mee. Het leggen ervan is een hels karwei, ik doe ongeveer een halve tot een kleine meter per uur maar het is ontzettend leuk om te doen en het resultaat is schitterend! De verschillende afmetingen van de marmeren voetjes komen dus goed van pas in mijn terras. Je kan natuurlijk alleen een zijkant gebruiken omdat er een gat in zit en er een stukje aftikken omdat je net een gek hoekje hebt, is niet mogelijk. Maar de verschillende kleuren en maten maken een hoop goed.

IMG_1118

 

Ook gebruik ik de marmeren blokjes als voetjes onder een iets poreuze plantenpot zodat je geen natte plek onder de pot krijgt.

 

Je kan er ook bijzettafeltjes van maken. Het mooiste zou zijn als je de blokjes marmer door midden kan zagen, dat scheelt de helft in het gewicht maar een mozaïek van de kleinste blokjes kan ook al een heel leuk effect geven. Let er wel op dat ze allemaal even hoog zijn anders wordt het een extra moeilijke puzzel om de bovenkant gelijk te krijgen! Neem een stevige maar niet te dikke plaat hout en puzzel de voetjes tot een vierkant of rechthoek met de afmeting die je wilt hebben. Zaag de plaat op maat en bevestig de poten (bij iedere bouwmarkt te krijgen) er onder. Zorg ervoor dat de schroeven niet aan de bovenkant uitsteken! Lijm de marmeren voetjes op de plaat maar vergeet niet om tussen de voetjes kit te doen zodat het wel een afgesloten geheel wordt, anders moet je nadien de voegen opvullen met kit. Als afwerking van de zijkanten neem je een afwerklat die je mooi vindt  en zo breed is dat je zowel de zijkant van de plaat hout als de zijkant van de marmeren voetjes bedekt. Zaag ze verstek zodat de hoeken ook netjes zijn, doe rondom kit en lijm de lat vast. De afwerklat wel met een goede lak (Glitsa) aflakken.

 brederand1

Heeft u nog een leuk idee voor de marmeren voetjes? Laat het me even weten!

 

 

Archieven