Ch. Caintha O’Cockaigne

Ch. Caintha O’Cockaigne

 

 

Geboren: 26-03-2003

 

Overleden: 13-1-2015 ten gevolgen van een neustumor.

 

Coursinglicentie: DEE49TC

 

 

 

Caintha liep haar eerste wedstrijd op 01-08-2004, haar tweede wedstrijd raakte ze vrij ernstig geblesseerd, haar derde wedstrijd pakte ze haar eerste CACC en de vierde wedstrijd haar eerste CACIL. Haar laatste wedstrijd, waar voor de tweede keer officiëel afscheid van haar werd genomen, was op 30-10-2011 te Landstuhl (D).

 

scannen0008

 

Ze heeft in totaal aan 77 wedstrijden meegedaan in vele landen en daarnaast zeer vele “fun”coursings. Ze heeft aan 5 Europese Kampioenschappen meegedaan en is hierbij 2 keer op de tweede plaats en 1 keer op de vijfde beland.

Ze draagt de coursing titels Internationaal en Duits – Coursing Kampioen, is West Cup Sieger ’08 en is na Calhoun (haar neefje) de tweede Deerhound in Nederland die recht heeft op de titel “Kampioen voor Schoonheid en Prestatie”. Tevens heeft zij de prestigieuze titel “Internationaal Kampioen voor Schoonheid en Prestatie”. En dat heeft ze verdiend!

 

Caintha heeft 5 CACC’s (D), 1 RCACC, 3 CACIL’s, 5 RCACIL’s, 1 RCACBL (B), 1 CACP (FR) en 2 RCACP’s.

 Show titels: Nederlands -, Belgisch – en Luxemburg Kampioen, Luxemburgs Jeugd Kampioen en Belgian Winner ’04.

 

Ze heeft 48 shows bezocht met de volgende resultaten: 5 x VB, 27 x 1U, 4 x 2U, 2 x 3U, 1 x 4U, 3 x U, 1 x ZG, 2 x 2ZG, 1 x 3ZG, 2 x ZG, 8 x CAC, 4 x CACIB, 9 x RCAC, 4 x RCACIB, 4 x BOB, 1 x JBOB en 2 x VBOB met 1x derde beste veteraan van de show en 1x tweede beste veteraan van de show!

 

Tot twee keer toe hebben we geprobeerd om van Caintha een nestje te krijgen maar helaas dacht Caintha daar anders over.

 

 

Caintha is een zeer ongecompliseerde Deerhound. Altijd uiterst vriendelijk tegen iedereen en alles. Ik heb haar nog nooit horen grommen of lelijk zien doen. Ze is alleen een enorme piepdoos.

 

 

Caintha is een zusje van Cute Coney, Cavanaugh, Commander Cody, Curic Myrrdin, Craggan Kalle, Chazz en ConnorMacLeod.

Cavanaugh is overleden aan een tumor in zijn longen, Chazz en Connor aan botkanker en Curic Myrrdin aan de MRSA bacterie. Op dik 9 jarige leeftijd heeft Frances van Lent Craggan Kalle moeten laten inslapen wegens o.a. nierfalen.

Caintha’s enige zusje, Cute Coney is overleden op 14 september 2013 aan een maagtumor en Commander Cody overleed op 23 maart 2014 op bijna 11 jarige leeftijd.

Archieven