Genetica

181_8196Sinds een paar jaar is het mogelijk om uw windhond op raszuiverheid te laten testen. Het is dus geen ouderschapstest waarbij alleen gekeken wordt of de moeder wel de moeder en de vader wel de vader is van de pups maar een test die tot drie generaties terug (dus tot en met de overgrootouders) laat zien of er andere rassen in uw windhond zijn ingekruist. Zeker als u een hound heeft geïmporteerd en van plan bent om hier mee te gaan fokken, beveel ik u deze test ten zeerste aan.

Alles over de DNA-test om raszuiverheid bij windhonden aan te tonen vindt u hier: Vortrag von Frau Dr. Wimmer über den DNA-Test zur Rassebestimmung bei Windhunden…

Voor de Deerhounds kunt u hier Hier können Sie die Ergebnisse der Studie herunterladen (PDF) …  meer vinden.

In onderstaand artikel, geschreven door Dr. Dominique d Caprona, wordt hetzelfde behandeld maar vindt u ook alles over de andere windhonden en halfwindhonden.

http://sloughi.tripod.com/preserving/geneticswesterbredsighthoundsgermany.html

Voor deze test laat u wat bloed (EDTA) door uw dierenarts nemen. Deze moet natuurlijk ook het chipnummer controleren aan de hand van het entingsboekje of de stamboom. Dit moet samen met het door u en uw dierenarts ingevulde formulier, dat u kunt vinden op de site van de DWZRV (www.DWZRV.de → Formulare → DNA-Fingerprint) opgestuurd worden naar Frau Ursula Arnold, Schlierbacher Weg 56, 64678 Lindenfelsen, Duitsland en vergezeld gaan met een schrijven waarin vermeld staat en dat het om de DNA-Test zur Rassebestimmung bei Windhunden gaat. Als u het ergens anders heen stuurt krijgt u zeer waarschijnlijk geen correcte uitslag. De kosten van de test zijn ongeveer € 80, – , hiervoor krijgt u later een rekening.

SCAN0099 - kopie (3)

Archieven