Terichline Thistle

 

Terichline Thistle

 

Fokker: Caroline Dowsett

 

Geboren: 9-10-1998

 

Overleden: 07-03-2005 Thistle leed al erg lang aan Atriumfibrilatie/Cardiomyopathie maar we hebben haar moeten laten inslapen omdat ze het gevecht tegen een virus niet meer aan kon.

 

 

Coursinglicentie: DEE41 TChound with hare

 

Thistle liep haar eerste wedstrijd op 23-04-2000 en haar laatste op 19-05-2002. Ze heeft in deze periode 21 wedstrijden gelopen waarbij ze zeer opmerkelijke resultaten heeft behaald. Zo presteerde ze het om tijdens het weekend van de Deerhound Jahresausstellung op 22/23 april 2000 in Hoope (D) op zaterdag het CAC vanuit de openklas (net 16 maandjes jong!) te pakken en zondag de coursing als beste van alle rassen te winnen!! Haar eerste CACIL behaalde ze datzelfde jaar in Leek, haar tweede een jaar min 1 dag later ook in Leek en 6 dagen later pakte ze haar derde CACIL in Hoope. Ze had altijd de eerste of tweede plaats, slechts 1 x was ze derde. Ook heeft ze drie Duitse CACC’s behaald, vier is genoeg voor het Duitse Coursing Kampioenschap, helaas.

 

 

De enige titel die Thistle heeft behaald is Internationaal Coursing Kampioen.

 

Ze is op 24 shows uitgebracht waaronder op de Engelse Breedshow waar ze een vijfde plaats behaalde in de Openklas. Verder behaalde ze, ondanks dat ze een “boven voor beet” had; 13 x 1U, 2 x 2U, 1 x 3U, 1 x 4U, 1 x U, 2 x 1ZG, 2 x 2ZG, 1 x G, 4 x CAC, 1 x CACIB, 1 x RCAC en 1 x RCACIB. Ze heeft drie keer de Gebruikshondenklas gewonnen tijdens de Deerhound Jahresausstellungen.

 

 

 

 

 

 

 

Thistle was een heerlijke meid, altijd blij en vrolijk. Ze leefde voor de coursing maar toen ze dat niet meer kon vanwege haar hart werd ze snel oud.

Er is met Thistle niet gefokt.

 

Archieven