Cwillyaigne O’Cockaigne

              Cwillyaigne O’Cockaigne    

 

Geboren: 20-04-2005

 

Overleden: 25-8-2012  tijdens operatie aan haar gebroken onderkaak.

 

Coursinglicentie:   DEE55TC

 

c22

 

 

Haar eerste coursingwedstrijd liep Cwillyaigne op 08-04-2007. Ze werd toen vierde van de vijftien Deerhounds. Van het begin af aan bleek dat ze ontzettend snel was. Deze snelheid zou haar vaak parten spelen. Bij haar vierde wedstrijd behaalde ze haar eerste CACIL en CACBL (B). Verder heeft ze tot nu toe vier RCACP’s (FR), één CACC (D) en één RCACC en twee RCACIL’s.

Ook heeft ze bij de coursing in Denemarken op 17 oktober 2010 een “Certificat Lure Coursing” behaald. Ze heeft tot nu maar aan twee en een half Europees Coursing Kampioenschap kunnen deelnemen. Bij de eerste in Zwitserland raakte ze dusdanig geblesseerd, zowel geestelijk als lichamelijk, dat ze er lang over heeft gedaan om weer te herstellen. In 2007 werd ze zevende van de veertien en in 2010 achtste van de zeventien.

 

Ze heeft tot nu toe 33 wedstrijden en vele funcoursings gelopen maar of ze ooit nog loopt hangt af van hoe haar onderkaak wil genezen. Lees meer hierover bij de Tags “Cwillyaigne”.

 

 

 

Vanwege haar bovenvoorbeet is Cwillyaigne maar op drie shows uitgebracht: één Nederlandse waarbij ze een ZG kreeg, één Duitse waar ze een U kreeg van een Engelse keurmeester en één Franse show waar ze ook een ZG kreeg. Dit is voldoende om voor het CACIL en het Duitse CACC in aanmerking te komen.

 

 

Cwillyaigne heeft van nature een heerlijk karakter maar helaas verpest haar gebroken kaak op dit moment veel voor haar. Ze kan niet lekker spelen of op een hoefje kauwen en daar heeft ze toch wel behoefte aan. Hopelijk komt er dit jaar een oplossing.

 

Helaas overlijdt Cwillyaigne op 25 augustus 2012 tijdens de vierde poging om haar onderkaak goed te krijgen.

 

 

Cwillyaigne was een zusje van Cala (overleden aan een maagtorsie), Craffitsh (overleden aan botkanker) en Crantiffic Argaï (overleden aan levershunt).

 

 

Er is met Cwillyaigne niet gefokt.

Archieven