Internationaal Ren- en Coursing Reglement.

foto-20

FCI Regulations for International Sighthound Races and Lure Coursing Events. 

 

Via deze link https://www.fci.be/en/Sighthound-Races-Coursing-69.html komt u bij de FCI Internationale reglementen voor coursing en rennen (de Engelse versie).

 

Hieronder vindt u de link naar de Nederlandse vertaling.

http://www.cvw.nu/wp-content/uploads/2021/12/2021-12-03-FCI_Regulations_racing_and_coursing_NL.pdf

 

Per 1-1-2016 gelden er voor Frankrijk aanvullende eisen.

Om in Frankrijk aan rennen en coursings deel te kunnen nemen, moeten er vanaf 1-1-2016 een paar extra zaken geregeld worden.

Men moet een formulier invullen (Formulaire_enregistrement_etranger) en dat tezamen met een kopie van de stamboom naar de SCC (Franse Kennel Club) mailen, dit is voor de registratie van de hond(en) en moet  per hond gedaan worden; dit is éénmalig.

Verder is er een formulier (Assurance A 2016) waarmee men de verzekering voor de hond(en) aanvraagt per jaar, er kunnen meerdere honden op 1 formulier. Omdat het een verzekering betreft zijn er kosten aan verbonden.

De eerste hond is gratis, iedere volgende hond kost €3,- en er komt € 10,- administratiekosten bij.  Dit formulier moet men naar een Franse (ren-coursing) club opsturen die verder alles regelt. Normaal gesproken doet men dat naar de club waar men dit jaar de eerste wedstrijd wilt lopen.

Van die club krijgt men dan Franse licenties, waarmee men het hele jaar kan deelnemen aan rennen en/of coursings.

 

*******************

 

DSC_2547

 

 

plaatje pijl

Archieven