De test voor DEPOH is beschikbaar!

Sinds kort is de genetische test voor Delayed Post-Operative Hemorrhage (voorheen Delayed Bleeding Syndrome of hyperfibrinolysis genaamd) officieel verkrijgbaar via de Washington State University in Amerika. Het onderzoek, http://doi.org/10.1111/jvim.16643, is gepubliceerd in “Journal of Veterinary Internal Medicine”.

Het zal nog even duren voordat hij in Europa op de markt komt maar fokkers kunnen de test bestellen en toepassen bij hun nestjes zodat de status van de pups in ieder geval bekend is voor de puppykopers.

Deze test vertelt ons welke honden zijn getroffen door de genetische mutatie die Delayed Post-Operative Hemorrhage (DEPOH) veroorzaakt, wat een stoornis is van de stollingsstabiliteit, niet de vorming van stolsels. Wanneer het optreedt, is het bloeden meestal (maar niet altijd) vertraagd, meestal beginnend binnen 24-48 uur na een operatie of een groot trauma. Het wordt voorkomen of behandeld me, aminocapronzuur of tranexaminezuur.  Deerhounds die vrij zijn van de mutatie hebben geen medicatie nodig. Voor Deerhounds die één kopie van de DEPOH mutatie hebben moet, indien nodig, de medicatie beschikbaar zijn en Deerhounds met twee kopieën moeten op de dag van operatie en gedurende vijf dagen na operatie de medicatie toegediend krijgen.

DEPOH is een totaal ander probleem dan Factor VII-deficiëntie – in feite is het mogelijk dat een hond beide problemen heeft.

ELKE DEERHOUND EIGENAAR MOET DE DEPOH-STATUS VAN HUN DEERHOUND(S) KENNEN.

De test is niet duur ($ 65) en is slechts een wanguitstrijkje, dus gemakkelijk thuis te doen en goedkoop per post te verzenden.

Veel dank aan Dr. Court voor het leiden van dit onderzoek en de letterlijk tientallen vrijwilligers die hun ervaringen, DNA-monsters en dierenartsdossiers deelden.

Meer informatie over DEPOH en Factor VII Deficiency vindt u hier.

Comments are closed.

Archieven