Waarom het belangrijk is om puppy’s goed te laten bewegen.

 

 

Er zijn nog steeds fokkers en eigenaren die denken dat puppy’s beschermt moeten worden door ze minimale beweging te geven of te laten nemen. De afgelopen jaren is er veel onderzoek naar gedaan en het tegenovergestelde is inmiddels bewezen.

Als ik zie hoeveel Deerhounds er slecht lopen en een verkeerde stand hebben, is dit vaak terug te voeren naar bepaalde fokkers die hun pups niet de ruimte geven die ze nodig hebben. Pups spelen en rennen uren achter elkaar om vervolgens uren te slapen, dit gaat de hele dag door. De ruimte die ze nodig hebben is natuurlijk afhankelijk van hun leeftijd maar een pup van 8 – 12 weken kan je echt niet groot brengen op een lapje grond van een paar honderd vierkante meter. Ongelimiteerde en ongeforceerde beweging is een ‘must’ voor goede, gezonde Deerhounds.

 

Deze link met een interessant artikel erover komt van de facebookpagina Scottish Deerhound Learning Centre;   https://www.vetlessons.com/risk/exercise? fbclid=IwAR3zjqctGXzYFSKuRlObbCv2GdVsDqcWwkZoqah2_NiDaZ9PJRmoXDXbnpc

 

Comments are closed.

Archieven