PetSavers funded “genetics association with DCM” project in Deerhounds

 

Van Emily Dutton (Dr. Emily Dutton BVM&S DVC MRCVS RCVS Recognised Specialist in Veterinary Cardiology), mocht ik het bericht ontvangen dat de website betreffende het onderzoek naar DCM (Dilated Cardiomyopathy) ‘up and working’ is. Dit houdt in dat er bloed ingezameld kan worden voor het onderzoek naar de genen die DCM veroorzaken.

Ik had begin dit jaar al van Emily vernomen dat er hard gewerkt ging worden aan dit project en ze zijn nu dus zo ver dat ze bloedstalen nodig hebben. Wat zou het mooi zijn als ze de veroorzakende genen zouden vinden! Dan kunnen de fokkers in de toekomst hun hounds laten testen en zo dus voorkomen dat er Deerhounds met DCM geboren worden.

Bij deze dus de oproep; mocht u een Deerhound hebben met DCM of een oudere Deerhound (liefst ouder dan 8 jaar) die 100% zeker geen DCM heeft, wilt u dan wat bloed opsturen?

Via deze link komt u te weten hoe en wat te doen; http://www.deerhoundgenetics.com/index.html

 

Helaas kunnen de kosten niet vergoed worden maar het is voor een meer dan goed doel en het zou echt geweldig zijn als de kwade genen gevonden werden. Ook ik heb bloed van mijn hounds opgestuurd en ik hoop dat velen volgen.

Alvast bedankt!

Comments are closed.

Archieven