Humor algemeen.

Deze kaart kreeg ik van Cis. Hoe toepasselijk kan iets zijn na een weekje kattentraining met Brandir.

SCAN0269

 

scannen0003

 

 

Een vrouw bracht een hele slappe eend naar de dierenkliniek. Toen ze haar huisdier op de tafel legde, pakte de dierenarts zijn stethoscoop en beluisterde de borst van de vogel. Na een paar tellen schudde de arts verdrietig zijn hoofd en zei, “Het spijt me, uw eend, Waggel, is overleden.”

De bedroefde vrouw jammerde, “Weet u het zeker?” “Ja, ik weet het zeker. Uw eend is dood,” antwoorde de dierenarts. “Hoe kan u zo zeker zijn?” protesteerde de vrouw. “Ik bedoel, u heeft geen enkele test of ook maar iets anders gedaan. Het is toch mogelijk dat hij alleen maar in coma ligt of zo.” De dierenarts rolde met zijn ogen, draaide zich om en verliet de kamer. Een paar minuten later kwam hij terug met een zwarte Labrador Retriever. Terwijl dhound with haree eenden-eigenaresse met verbazing toekijkt, staat de hond op zijn achterpoten, zet zijn voorpoten op de tafel en besnuffelt de eend van top tot teen. Hierna kijkt hij met bedroefde ogen naar de dierenarts en schudt zijn kop. De dierenarts klopt zachtjes de hond op zijn kop en neemt hem mee de kamer uit. Een paar minuten later komt hij terug met een kat. De kat springt op de tafel en besnuffelt de vogel zeer nauwkeurig van de kop tot en met de pootjes. De kat gaat er bij zitten, schudt zijn kop, miauwt zachtjes en slentert de kamer uit.

De dierenarts keek naar de vrouw en zei, “Het spijt me, maar zoals ik zei, dit is zeer zeker, 100% zeker een dode eend.” De dierenarts ging achter zijn computer zitten, drukte op een paar toetsen en maakte een rekening die hij aan de vrouw overhandigde. De eenden-eigenaresse, nog steeds in shock, nam de rekening aan. “750 euro”, gilde ze, “750 euro om mij te vertellen dat mijn eend dood is!” De dierenarts haalde zijn schouders op, “Het spijt me. Als u mij geloofd had was de rekening maar 20 euro geweest maar met het Lab Report en de Cat Scan is het nu 750 euro.”

Archief