Moord op landgoed O’Cockaigne!

Twee weken geleden kwam Sonja hier om haar zelf gefokte Faverolles bij mij af te geven. Twee hennen en een haantje. We hadden afgesproken dat ze dan de drie Wyandottes, die geen eieren meer legden, zou slachten en dat we nog een paar Faverolles in Zwartewaal zouden ophalen. Zo gezegd zo gedaan. De jonge Faverolles voelden zich al snel thuis en onze oude Favi vond het wel gezellig, zo van dat jonge spul om zich heen.

IMG_3935

Vrijdagmiddag kwamen Marijn en Theo de stambomen brengen van Cytaugh en Chidish. Ze hadden Aislinn natuurlijk meegenomen en de puppen vonden het fantastisch om elkaar weer te zien, ze hadden reuze lol. Terwijl wij lekker van een glaasje sekt en een harinkje genoten, speelden die drie onafgebroken. Echt genieten! IMG_3938

IMG_3940

 

 

 

 

 

Nadat Sonja zondag weer was vertrokken had ik een rustige week waarin ik mijn aandacht kon geven aan de puppen en de jonge kipjes, nog een stukje kon bestraten en een beetje boetseren. De kipjes moesten nog iedere avond op stok gezet worden en het vijftal uit Zwartewaal snapte nog steeds niet hoe ze ’s morgens naar buiten moesten. Maar …. afgelopen woensdagochtend liepen ze ineens allemaal buiten en zaten ze ook allemaal ’s avonds netjes naast elkaar op stok! He, he, ze hadden het door. Ze groeien als kool, net als Chidish en Cytaugh, en eten de oren van mijn hoofd.

Maar gisterochtend sloeg het noodlot toe. Terwijl ik de hounds aan het voeren was hoorde ik een enorm kabaal buiten, alle vogels sloegen alarm; roodborstjes, eksters, merels, mezen, alles. Toen ik naar de kippenren rende, zag ik een grote roofvogel vanuit de ren opstijgen. Er was geen Faverolle te zien, ze hadden zich allemaal verstopt in en onder het groen, behalve die ene, die lag levenloos op de grond. Het was een Zwartewaal Faavje, deze had duidelijk het gevaar onderschat en was hiervan de dupe geworden. Ik weet zeker dat de oude Favi ze wel gewaarschuwd heeft, daar is ze erg goed in maar het Zwartewaal vijftal heeft dit nooit geleerd en ze zullen dus wel niet gereageerd hebben op haar geroep. Een wel hele harde les voor de anderen, die heb ik de rest van de dag niet meer gezien. Pas vanmiddag liepen ze weer wat vrijer rond en kwamen uit mijn hand eten.

Ik heb wel gistermiddag een groot net gespannen over het open stuk in de ren want de rover weet nu dat er wat te halen valt. Nou, mooi niet meer!

Comments are closed.

Archieven