Helaas, helaas….

 

Gisteren kreeg ik het bericht van Marijn dat de pups waren geboren. Helaas is het niet zo gegaan als we hadden gehoopt. De bevalling begon een aantal dagen te vroeg en de eerste vier pupjes die naar buiten kwamen waren dood waarvan de laatste al nagenoeg verteerd was. Van deze was het geslacht ook niet meer te bepalen. Marijn had eerder die week al opgemerkt dat Bibelot aan één zijde niet dikker werd en er was ook geen leven te zien. Dat bleek dus te kloppen. De pups waren ook IMG_3279minder ontwikkeld en lichter van gewicht dan de vier die hierna, gelukkig levend en gezond, werden geboren. Velen uren later is er nog een dode pup uit gekomen, deze was ook onvolgroeid.

De vier overlevenden zijn twee reuen en twee teven, de dood geboren pupjes waren ook twee reuen en twee teven. Dat was toch heel mooi verdeeld!

Het is echt zonde dat het zo gelopen is want Marijn had veel aanvraagIMG_3282 en nu komen we er sowieso al één tekort. Maar ja, de natuur gaat zijn eigen gang en laten we maar hopen dat deze vier het goed blijven doen. Gelukkig doet Bibelot het ook goed, ze eet weer en verzorgd haar pupjes uitstekend.

Comments are closed.

Archieven