Outdoor Sighthound Show 27-7-2013

scannen0002Gisteren waren we op de Outdoor Sighthound Show te Sevenum. Dit windhonden evenement wordt maar eens in de twee jaar georganiseerd maar net als de windhonden-CAC-showtjes in Duitsland, kenmerkt het zich door gemoedelijkheid en de typische windhondenrust.

Daar het een lange dag beloofde te worden omdat ik had toegezegd om mijn keramiek mee te nemen, en dus de partytent opgezet moest worden, moesten Simon en de hounds ook mee.

De dag begon warm, erg warm maar al gauw werd verteld dat er rond twaalven wel eens een enorme onweersbui over zou kunnen trekken. Iedereen keek constant naar de lucht of raadpleegde zijn mobieltje om te kijken waar de bui was. Nou, die kwam! Gelukkig hadden wij onze tent super goed vastgezet maar vele anderen vlogen door de lucht, ook de grote tenten die in het midden stonden IMG_1169moesten het bezuren. De bui was niet zo heftig en langdurig als in Pouch en de hagelstenen ontbraken maar iedereen die niet op tijd in de kantine was, was in een oogwenk doorweekt. De auto stond een eind verderop, dus snel de hounds erin doen kon niet, die waren uiteindelijk ook doorweekt. In een mum van tijd stond het hele terrein blank, plaatselijk, onder andere onder mijn partytent, wel 7 – 8 cm. water.

Ja, en ik had mijn keramiek natuurlijk al uitgepakt en uitgestald en de doosjes dreven weer in het water!! Wat een ravage! Een aantal kon ik nog een beetje droog houden maar de meesten waren al weer gedeeltelijk doordrenkt. “Gelukkig” werd het toen de bui over was gedreven weer zeer warm en kon ik de doosjes in het zonnetje laten drogen.

Ondanks dit buitje, was het een geslaagde show. Het kleine team mensen dat dit organiseert verdient een dikke pluim en ik zou het ontzettend leuk vinden als het aantal inschrijvingen wat zou groeien. Het is echt de moeite waard.

IMG_1174Ik had alleen Brandir in de jeugdklas ingeschreven. Hij kreeg 1U van John Wauben. De foto’s zijn genomen door Joke Groeneveld .

IMG_1177

Het wordt al een lekker ventje maar hij heeft nog erg veel tijd nodig.

 

Comments are closed.

Archieven