Wordt Chidish vader???

img_6339img_4318

Op 17 en 18 november heeft Cockaigne Chidish van de Meirse Weiden Olórin vom Welzerberg gedekt. Als alles naar wens verloopt zullen er rond 20 januari pupjes geboren worden bij Iris Coppee.

Iris zit al ongeveer net zo lang in Deerhounds als ik en heeft al ettelijke Deerhound nesten groot gebracht onder de kennelnaam ‘vom Welzerberg’ die op naam staat van Susanne Ottofülling, fokster van Ierse Wolfshonden en voorheen ook Deerhounds in Duitsland. Ook heeft Iris geshowd en gecourst met haar hounds, ze heeft dus erg veel ervaring met en verstand van het ras.

 

De pups worden bij haar in huis geboren en blijven ook in huis, bij hun moeder Olórin en tussen de Australische Terriers. Daar Iris een trimsalon heeft komen er regelmatig mensen en kinderen over de vloer. Ook gaan de pups al op zeer jonge leeftijd mee in de auto naar een goed omheind stuk grond waar ze lekker kunnen dollen en rennen. Zodoende worden de pups super goed gesocialiseerd!

Zowel Chidish als Olórin zijn vlak voor de dekking op hun hart onderzocht en goed bevonden. Chidish is ook Factor VII vrij.

Als de genetica ons niet in de steek laat, worden het pups van het werktype, sterk gebouwd met mooie ribwelving en krachtig bone.

scan0274

scannen0001
De overgrootmoeder aan moeders zijde van Chidish, Cute Coney O’Cockaigne, is een zus van de grootvader van Olórin aan moeders zijde, Chazz O’Cockaigne.

Heeft u interesse in een pupje, neem dan contact op met Iris; tel: 0315-654859 of via de e-mail i.e.coppee@hetnet.nl

Comments are closed.

Archief